Werken in het donker doe je zo

Als je een ondernemer bent en volledig thuis werkt, dan kan het voorkomen dat je lange dagen zult gaan maken. Er zijn dagen waar je tot diep in de nacht zult moeten werken om de opdrachten op tijd af te maken. Een van de grootste nadelen hiervan, is dat het donker is en dit kan voor veel problemen zorgen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het hebben van hoofdpijn, maar ook aan het hebben van een slecht slaapritme. Als je wilt weten hoe je het beste in het donker kan werken, dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. 

 

Schaf een blauw licht bril aan

Wanneer je een ondernemer bent en thuis werkzaamheden moet uitvoeren, dan is de kans erg groot dat je dit doet met behulp van een computer of een laptop. Wat veel mensen niet weten, is dat er veel blauw licht vrijkomt als je een beeldscherm aan zet. Blauw licht is erg schadelijk voor je ogen en kan ervoor zorgen dat je last hebt van hoofdpijnen. Juist wanneer het donker is zal je dit sneller merken, want dan valt er meer blauw licht in je oog. Dit probleem kun je oplossen door een blauw licht filter bril aan te schaffen. Deze kan je aanschaffen bij verschillende webwinkels zoals Charlie Temple en kosten enkele tientallen euro’s.

 

Doe de gordijnen dicht

Een van de belangrijkste zaken die je moet regelen als je in het donker moet gaan werken, is het dichtdoen van de gordijnen. Je moet je lichaam namelijk nooit het gevoel geven dat je tot diep in de nacht aan het werken bent, want dit kan veel invloed hebben op je slaapritme. Dit is dan ook precies een van de redenen waarom het niet verstandig is om een klok in je kamer te hangen als je tot laat moet werken. Wat ook goed kan helpen, is het ophangen van een lamp die zonlicht kan nabootsen. Hierdoor kan je lichaam juist het gevoel krijgen dat het dag is. 

 

Drink niet te veel koffie

Het werken in de nachten kan erg lastig zijn, vooral als je moe bent. Veel ondernemers drinken dan een bakje koffie en dat is goed te begrijpen. Je moet er alleen rekening mee houden dat je na het werken ook moet kunnen slapen. Mocht je teveel koffie gedronken hebben, dan is er een mogelijkheid dat je niet meer goed kan slapen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

 

Geef een reactie