Waarom zou je een bakfiets kopen?

Een bakfiets is tegenwoordig helemaal hip, je ziet steeds vaker ouders hun kinderen in een bakfiets vervoeren. Welke voordelen zitten er aan de koop van zo’n fiets? En welke soorten zijn er? Dat lees je in dit artikel.

Wat is een bakfiets?

De bakfiets is een transportfiets en heeft twee of drie wielen, met een grote bak voorop. In die bak kan bagage worden vervoerd. Het wordt ook wel de driewielerbakfiets genoemd. De bakfietsen hebben een lange levensduur. Toch nam het aantal bakfietsen een tijdlang af. Dit kwam omdat deze fietsen erg log waren, waardoor gebruiksongemak ontstond. Na vele aanpassingen is de bakfiets terug van weggeweest, en de laatste jaren is deze fiets niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Voordelen bakfiets

Het gebruik van een bakfiets heeft verschillende voordelen. Je kunt hier je kinderen in vervoeren. Een bakfiets is namelijk veel stabieler dan een kinderzitje voor- of achter op een gewone fiets. Daarnaast is boodschappen doen met deze fiets erg handig, want door de ruimte voorin de bak is er veel plaats om je boodschappen kwijt te kunnen. Ook is een bakfiets kostenbesparend. Als je deze fiets hebt, dan pak je die sneller dan de auto. Je kunt er boodschappen mee doen, kinderen in vervoeren om naar school te brengen, maar ook grote spullen ophalen. En dan bespaar je dus geld op benzinekosten en onderhoud. Hierdoor is zo’n fiets ook nog duurzaam, want de auto laten staan is beter voor het milieu. Ook is het veilig om je kinderen hierin te vervoeren, want de kinderen zitten vast met een driepuntsgordel, zodat ze niet uit de bak kunnen vallen. De bak is zelfs zo groot dat je er ook een baby in een Maxi-Cosi in kwijt kunt.

Soorten bakfietsen

Zoals gezegd zijn er twee verschillende soorten bakfietsen. Je hebt een model met twee wielen of met drie wielen. Een bakfiets met drie wielen heeft één wiel aan de achterkant, en twee aan de voorkant. Dit zorgt ervoor dat de driewieler stabieler is. Wat wel een nadeel aan deze fiets is, is dat deze zwaarder fietst door de extra weerstand. De tweewieler heeft één wiel aan de voorkant en één wiel aan de achterkant. Deze fiets fietst dus veel lichter. De technologie is de laatste jaren hard meegegroeid, dus ook de bakfiets kun je met- en zonder elektrische ondersteuning bestellen. Het is aan te raden dat wanneer je er veel zware dingen mee gaat vervoeren om voor elektrisch te kiezen. Want hoe meer je vervoert, hoe zwaarder het fietst. 

Geef een reactie