Waar moet je rekening mee houden bij het leasen van een auto?

 

Steeds meer Nederlanders kiezen voor het leasen van een auto. Dat heeft ermee te maken dat het leasen van een auto verschillende voordelen te bieden heeft. Zo hoef je geen grote uitgave te doen, maar ook is er een kans aanwezig dat je geen wegenbelasting en verzekering hoeft te betalen. Mocht je willen kiezen voor het leasen van een auto, dan kan dat zeker een verstandige keuze zijn. Indien dit de eerste keer wordt dat je een auto gaat leasen, is de kans ook vrij groot dat je niet precies weet waar je rekening mee moet houden. Je komt daar snel meer over te weten in dit handige artikel.

 

Je zit vast aan een contract

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden bij het auto leasen, is dat je vast zit aan een contract. Dat betekent ook dat je maandelijks een bepaald bedrag moet overmaken naar de leasemaatschappij. Mocht je je baan kwijt raken of ziek worden waardoor je niet meer kan werken, dan kan je dus ook snel in de financiële problemen komen. Om dit dus te voorkomen is het belangrijk om goed na te denken over of het leasen verstandig is. Ook zou je een gedeelte van de waarde van het contract opzij kunnen zetten. Als er dan iets gebeurt, kun in je in ieder geval een stuk vooruit. 

 

Het slim om de verschillende aanbieders te vergelijken

Wanneer je gaat kiezen voor financial lease, dan zal je een lening krijgen. Je krijgt niet letterlijk het nodige bedrag op je rekening gestort, maar de leasemaatschappij gaat het volledige bedrag overmaken naar de dealer. Wanneer je een lening aanvraagt dan zul je daar rente over moeten betalen. De hoogte van de rente is verschillend per leasemaatschappij. Dit is dan ook precies de reden waarom financial lease online vergelijken erg slim is. Je wilt namelijk nooit te veel rente betalen en je kunt dat op deze manier voorkomen. 

 

De auto is niet jouw eigendom

Veel mensen die een auto gaan leasen, denken vaak dat de auto hun eigendom is. Dit zal in het begin nooit het geval zijn, vooral omdat je eerst het volledige bedrag moet afbetalen voordat je daadwerkelijk de eigenaar van een voertuig wordt. Mocht je gekozen hebben voor operationeel lease, dan zul je nooit de eigenaar worden van het voertuig. Deze blijft eigendom van de leasemaatschappij. 

 

Geef een reactie