Waar moet je op letten als je een huis gaat kopen?

Als jij binnenkort een huis wilt kopen, dan is het enorm belangrijk om op bepaalde punten te letten. Je wilt namelijk zo min mogelijk aan het huis verbouwen, want verbouwen kost nou eenmaal veel geld. Voor iemand die geen ervaring heeft met het kopen of bouwen van huizen kan het erg moeilijk zijn om op bepaalde punten te letten. Vaak weten deze personen ook niet op welke punten er gelet moet worden. Gelukkig kan je in dit artikel meer informatie vinden over op welke punten jij moet letten als je een woning wilt kopen. 

 

De staat van de binnenkant 

De staat binnen de woning is erg belangrijk voor de waarde van de woning. Veel huizen die er worden verkocht hebben nog een jaren 80 interieur en dat is niet iets wat in deze tijd past. Dit zou inhouden dat je de gehele beneden- en bovenverdieping moet renoveren. Helaas kan dit erg veel geld en tijd kosten. Daarom is het belangrijk om altijd te onderhandelen over de vraagprijs van de woning als jij interesse in de woning hebt. 

 

De staat van de buitenkant 

Gevels, daken en fundering. Dit zijn allemaal belangrijke punten waar je op moet letten als jij een woning wilt aanschaffen. Gevels kunnen namelijk rotten, scheef staan of zodanig beschadigd zijn dat ze vervangen moeten worden. Gevels zijn zeer prijzig en het vervangen van de volledige gevel kan enkele tienduizenden euro’s kosten. Dit wil je liever niet, tenzij je de woning voor een laag bedrag kan kopen. Naast de gevels is het enorm belangrijk om de daken te controleren. Dit doe je zowel aan de binnenkant als de buitenkant. De binnenkant is erg belangrijk, want als de gebruikte houten balken rot zijn dan moet het hele dak vervangen worden. Ook is het enorm belangrijk om het dakleer te controleren want als dit ook niet in goede staat is, dan moet je EPDM op maat aanschaffen om het dak te repareren. 

 

Schakel een expert in 

Als jij een woning wilt kopen, dan is de kans groot dat jij daar een makelaar voor inschakelt. Een makelaar gaat de waarde van de woning namelijk inschatten, maar als er erg veel verbouwd en gerenoveerd wordt dan is het verstandig om ook andere experts in te schakelen. Een makelaar is namelijk geen metselaar of timmerman en kan daarom moeilijk inschatten of de vraagprijs reëel is voor jou. Een expert op dit gebied is bijvoorbeeld een dakbedekker die het dak gaat controleren en als het nodig is een EPDM kit gebruikt om een nieuw dak aan te leggen. 

 

Geef een reactie