Raamdecoratie, wat werkt in jouw huis?

De juiste raamdecoratie uitzoeken blijft een lastige opgave, vooral wanneer je niet helemaal zeker bent van je zaak. Wil ik nou linnen gordijnen op maat of toch vitrage op maat? Waar trek jij die lijn? Om je te helpen van het vinden van raamdecoratie die bij jou past hebben we dit blog geschreven! 

Op maat of kant en klaar  

Op maat klinkt leuk, en dat is het ook. Voor jouw specifieke wensen en raam wordt de raamdecoratie op maat gemaakt. Zo krijg hoeft je niet met een halve oplossing te werken, en krijg je echt iets wat je leuk vindt. Op maat betekent vaak wel dat je meer geld kwijt bent dan bij een kant en klare oplossing. Wanneer je budget iets lager uitvalt dan kan je beter kijken naar raamdecoratie die aansluit bij je raam, en wat je mooi vindt. Het kan dus lonen om even te sparen voordat je nieuwe raamdecoratie koopt.  

Gordijnen of vitrage

Een andere belangrijke optie zijn gordijnen of vitrage. Gordijnen komen in vele soorten en maten en je kan er echt een statement mee maken. Daarnaast is er vaak een kleur te vinden die precies aansluit bij jouw huis stijl. Voor vitrage is dit een ander verhaal. Vitrage komt vaak in een witte kleur of tint en blokkeert het licht niet volledig. Hierdoor houdt je altijd natuurlijk lichtinval, wat kan werken wanneer je houdt van een duurzame omgeving. Wanneer je helemaal lekker uit de bus wilt komen dan kan je ook kiezen voor beiden opties. Dan houdt je het licht buiten wanneer je dat wilt, en laat je licht binnen wanneer je hiervoor klaar bent. 

Waar raamdecoratie kopen

Er zijn veel aanbieders van raamdecoratie. Zo zijn er grotere spelers, met prachtige kleuren en stijlen, waar je ook veelal meer geld kwijt bent voor hetzelfde product. Daarnaast zijn er een aantal budget opties waar je terecht kan en voor een iets schappelijkere prijs iets leuks kan kopen. Zo kan jij de raamdecoratie zoeken die niet alleen mooi staat bij je huis, maar ook nog eens binnen je budget past. 

In dit blog hebben we je een eindje op weg geholpen voor je nieuwe raamdecoratie. Zo hebben we de keuze of je raamdecoratie op maat moet laten maken of dat je deze beter kant en klaar kunt kopen. Vervolgens zijn we ingegaan op het verschil tussen vitrage en gordijnen en welke voor- en nadelen aan elk zijn verbonden. Als laatste zijn we ingegaan op waar je raamdecoratie kunt kopen, en welke optie het beste is voor jouw portomonnee. 

Geef een reactie