Maak je eigen kunstwerken voor aan de muur

Ben je iemand die graag creatief bezig is? Die ervan houdt en niet bang is om zijn of haar handen vies te maken? Dan is resin art iets voor jou. Het wordt tegenwoordig veel gebruikt en hangt of staat veel in huizen. Je kunt met resin art verschillende dingen maken, zoals bijvoorbeeld een onderzetter, een schilderij, een hanger, een asbak, etc. Of je kunt er accessoires mee maken die je op je bureau kwijt kan als bijvoorbeeld een leuke piramide. Resin art kunnen je helemaal zelf thuis maken en het neemt een aantal uurtjes in beslag. Zo heb je een hele leuke activiteit voor je vrienden, jezelf of voor samen met je hele gezin. Wil je weten hoe je zelf iets kan maken van resin art? Lees dan verder. En wie weet heb je binnenkort zelf resin art meubels.

Ondergrond

Wanneer je iets van resin art wil gaan maken is het belangrijk om goed na te denken wat je precies wilt maken. Ben je nog op zoek voor iets aan de muur? Dan is een schilderij van resin art een goede keuze. Maar ben je meer op zoek naar iets voor in de kast of op je bureau? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een leuke vaasje of piramide gemaakt van resin art. Als je weet wat je wilt gaan maken is het belangrijk om een ondergrond of een siliconen vorm te hebben waarin je je resin art kunt gaan maken. Zo kan je je resin art zodra je klaar bent gemakkelijk aan de kant zetten, zodat er niets overheen kan gaan of dat je resin art omvalt. Dan kun je namelijk weer helemaal opnieuw beginnen.

Harsen maar

Wanneer je een goede siliconen vorm of ondergrond hebt gevonden voor je resin art is het belangrijk dat je giethars hebt. Het beste is door doorzichtige giethars aan te schaffen. Zo kun je namelijk zelf met kleurstof de exacte kleur van je giethars bepalen. Wanneer je een mooie kleur giethars hebt gemaakt, is het tijd om je giethars in de siliconen vorm om te gieten. Echter hoef je niet maar een enkele kleur giethars in de vorm te stoppen. Je kunt namelijk ook ervoor kiezen om verschillende kleuren giethars in je resin art te verwerken. Wanneer je tevreden bent over de kleuren giethars kun je aan je resin art accessoires toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke bloem, schelpen van het strand, glitter of een leuk speelgoed haaitje. Het ligt er maar net aan wat je van plan bent om te maken van je resin art. Als je helemaal klaar bent met het decoreren, kun je je siliconen vorm met de hars aan de kant zetten en het laten opdrogen. Wanneer het eenmaal droog is, is je resin art helemaal klaar om opgehangen te worden of juist neergezet. 

Geef een reactie