Gebruik een wormenkuur hond om je hond gezond te houden

Een wormenkuur voor je hond is standaardverzorging. Door dit te doen houd je jouw hond gezond en kunnen verschillende ziektes worden voorkomen. Waarom ontworm je je hond met een wormenkuur hond? Wat voor preventie kan je nog meer doen, naast een wormenkuur hond, om je hond te beschermen? En welke soorten wormen zijn er? Dat lees je in dit artikel.

Ontwormen van je hond met een wormenkuur hond

Het is belangrijk om je hond regelmatig te ontwormen door middel van een wormenkuur hond. Ze kunnen verschillende klachten krijgen als ze wormen oplopen. Dit kan uiteenlopen van diarree en braken tot gewichtsverlies. Het is natuurlijk beter voor de gezondheid van de hond als ze een wormenkuur hond krijgen. Daarnaast kunnen de eitjes van de wormen overgedragen worden op mensen. Dus indirect is een wormenkuur hond ook beter voor jouw eigen gezondheid. Pups dienen regelmatig ontwormt te worden. In het begin moeten zij met twee, vier, zes en acht weken ontwormd worden. Daarna dient het maandelijks te gebeuren. Na zes maanden krijgt de hond vier keer per jaar een wormenkuur hond.

Preventie naast een wormenkuur hond

Wat kun je verder doen naast het ontwormen? Je dient te vermijden dat je hond in contact komt met de eitjes van de worm. Omdat die in de ontlasting kunnen zitten is het goed dat je ontlasting altijd opruimt. Als je daarnaast in het bezit bent van een zandbak dien je deze af te dekken. Uiteraard dien je regelmatig jouw handen te wassen. Ook is het goed om jouw hond regelmatig een goede vlooienpreventie te geven, want dan kun je de besmetting met de lintworm voorkomen. Wat je verder kunt doen is regelmatig een ontlastingsonderzoek laten doen door de dierenarts.

Soorten wormen

Er zijn verschillende soorten wormen die jouw hond kan oplopen. De meest voorkomende wormsoorten zijn zweepwormen, lintwormen, haakwormen, longwormen en hartwormen. Eitjes van zweepwormen of haakwormen kunnen honden oplikken van de grond, waarna ze het inslikken, wat verspreiding veroorzaakt. Lintwormen krijgen honden door een tussengastheer. Honden raken besmet nadat ze hun prooi eten of door ingeslikte vlooien (als ze hun vacht likken kunnen ze eventuele vlooien inslikken). Honden krijgen spoelwormen omdat ze de eitjes direct opnemen van andere dieren, dus via hun prooi of melk. Verspreiding van de hartworm komt via muggen. Dit gebeurt vaak in landen in het zuiden van Europa. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus zorg voor een regelmatige wormenkuur hond.

Geef een reactie