Festival bezoeken in België

Iedere zomer zijn er in België een veel festivals die leuk zijn om mee te maken. Eén van de bekendste en grootste festivals van het land is Rock Werchter. De naam doet denken dat je hier vooral van rockmuziek kan genieten, maar niets is minder waar. Ook voor andere soorten muziek kan je goed terecht op dit festival. Ben je op zoek naar een festival waar alleen popmuziek of alleen rockmuziek gedraaid wordt? Dan ben je ook in België aan het goede adres. Hier zijn namelijk genoeg kleinere festivals die voor elke muziekstijl wel iets bieden. Geniet tijdens het dansen van je favoriete artiest met een lekker drankje in je hand. Wijn, bier, sterke drank of cocktails: op een festival is het er allemaal! Pas er wel op dat je niet gaat binge drinken. Geniet met mate en pak ook een keer een glaasje water om af te wisselen. 

Wat doe je op een festival in België?

Veel festivals in België duren een meerdere dagen. Soms duurt een festival maar een enkele dag en een andere keer duurt een festival bijna een week. Als bezoeker bepaal je helemaal zelf hoe lang je een festival bezoekt. Sommige mensen slapen graag thuis en gaan een dagje om de sfeer te proeven. Meestal kies je dan de dag waarop jouw favoriete artiest of artiesten optreden. Misschien kom je zelfs wel helemaal naar een specifiek festival toe om jouw favoriete artiest te kunnen zien. Dan zijn er ook nog de mensen die alle dagen van het festival blijven. Zij kiezen ervoor om in een tentje op het terrein te slapen om niets van de sfeer te kunnen missen. Houd je van iets meer luxe? Dan kan je er ook voor kiezen om in een hotel in de buurt van het festivalterrein te overnachten. 

Sfeer op een Belgisch festival

De sfeer op een Belgisch festival is altijd top. Iedere bezoeker is naar het festival toegekomen om te genieten van zijn of haar favoriete muziek, daarom zal je haast niemand tegenkomen die chagrijnig of verdrietig is. Er hangt een heerlijke sfeer rond het festivalterrein. Zorg ervoor dat je die sfeer in stand houdt door niet te veel te drinken. Op die manier kan het feest snel voorbij zijn en beland je in een ziekenhuisbed in plaats van op het luchtbedje in je tent.

Geef een reactie