Een diesel heftruck kopen of huren?

Indien je zware til- en hefklussen moet doen in de logistieke en industriële sector, kun je een diesel heftruck huren of kopen. Bijvoorbeeld als je op een akkerbouwbedrijf werkt kan dit handig zijn. Online zijn er diverse aanbieders waar je terecht kunt. Wil je investeren in een nieuwe heftruck? Dan wordt tegenwoordig veel geïnvesteerd in een model dat op diesel werkt. Houd er echter wel rekening mee dat een elektrische variant lagere onderhoudskosten en een langere levensduur heeft. Ook zijn de elektrische heftrucks veel stiller. Natuurlijk blijft het een persoonlijke keuze, maar ook een diesel heftruck heeft veel positieve aspecten. Dus waarom zou je kiezen voor een diesel heftruck?

Meer draagcapaciteit en langere afstanden met een diesel heftruck

Kies je dus toch voor dit type voor jouw bedrijf? Dan volgen hier de voordelen. Een diesel heftruck heeft een draagcapaciteit die erg hoog is. Dit komt omdat deze ruwe brandstof gebruikt om te functioneren. Wanneer je voor dit type kiest, kun je gewichten tot wel 50.000 kilo dragen. En dat kan handig zijn. Een ander voordeel is dat je hele lange afstanden kunt afleggen tussen het punt van laden en het punt van lossen. Je hoeft niet steeds de accu op te laden, hetgeen bij een elektrische heftruck wel het geval is. Er is nog een voordeel; de prijs. Voor een diesel heftruck betaal je minder dan voor de andere soorten. Een elektrische variant of eentje op LPG is technisch gezien veel geavanceerder en daar betaal je dan ook voor.

Diverse soorten diesel heftrucks

Er zijn diverse soorten diesel heftrucks te koop of te huur. Denk aan een vorkheftruck, meeneemheftruck, ruwterreinheftruck of zijlader heftruck. De prijs is veelal op aanvraag. In de transportsector is dit hulpmiddel nog altijd onmisbaar en het is ook steeds meer divers geworden. Dus in welke omgeving je ook wilt opereren; voor elke transportklus is wel een passende variant te vinden. Of het nu gaat om klussen in een magazijn of op een bedrijventerrein. Let op: Je hebt wel de nodige kennis nodig om de bediening ervan goed te laten verlopen. In twee dagen kun je een basisopleiding doen waarmee je een heftruckcertificaat kunt behalen. Wanneer je dit hebt behaald kun je zelfstandig vork- en reachtrucks besturen. Het behalen van dit certificaat is erg belangrijk, want het vergroot de veiligheid binnen het bedrijf.

Geef een reactie